Gezien mijn vader gedurende de jaren 1940-50 in Indonesia diende als Kapitein-Adjudant, Limburgse Jagers, heb ik interesse in je website. Een gedeelte heb ik gelezen, zal zeer zeker binnenkort verder lezen. Greetings.
U kunt hier een bericht aan het Gastenboek toevoegen.
Uw bericht wordt geplaatst na goedkeuring door de beheerder.
19 berichten.
Danny van Strien
uit
Tiengemeten
schreef op 20 februari 2024
Succes met u Website
Dichter Danny van Strien Sportgedichten
Vriendelijke groeten Danny van Strien Dichter
Rob Hagenbeek
uit
Zoetermeer
schreef op 9 februari 2024
Beste Leon,
Vandaag heb jij jouw persoonlijk verhaal over jouw vader met ons gedeeld, tijdens de training van enkele aspirant gastdocenten. Wat een mooi verhaal en wat ontroerend. Zeker om te horen dat jouw vader een vriend was van de grote cabaretier Wim Kan. Jij bent een aanwinst voor onze Stichting Gastdocenten Zuid-Oost Azië WOll
Rob Hagenbeek.
Toon Bazelmans
uit
Veldhoven
schreef op 4 februari 2024
Leon,
Je boeken hebben beslist een historische waarde.
Met name het Nederlands-Indië verhaal.
Mijn vader heeft er ook 3 jaar gezeten en die jaren hebben een stempel gedrukt op zijn verdere leven.
Toen hadden ze het begrip trauma nog niet maar hij heeft er trauma's aan overgehouden.
Zwetend werd hij jaren later wakker door herinneringen aan de Jappen. Zijn vriend Nico Kok werd voor zijn ogen dood geschoten. Laten we het aub niet vergeten. Die jongens verdienen waardering die ze nooit hebben gekregen.
Laat je boeken spreken. Succes.
Gosewinus F. van Oorschot
uit
BREDA
schreef op 4 januari 2024
Beste Leon,
In vervolg op mijn bericht van 29 december 2023, het volgende:
Wist jij dat 14% van de verzetsstrijders in Indonesië, tussen '45 en '50, van de 100.000 die jij noemt op pagina 400, door KNIL-militairen zijn gedood?
Ik wacht nog steeds op een bericht,
Guus
Gosewinus F. van Oorschot
uit
BREDA
schreef op 29 december 2023
Dag Leon,
Als onderzoeker naar de geschiedenis over ONS NL-Indië heb ik al 20 jaar onderzoek gedaan.
Ik heb vele vrienden gehad bij ML-KNIL, ook uit de tijd van 1942 tot augustus 1945 in Australië.
Ik heb mee gewerkt aan het project INDIE 45-50 en heb een Promovendus ondersteund.
Ik wil graag met je in contact komen, om samen over deze geschiedenis te schrijven.
Hoor graag van je.
Guus
Ruud
uit
Veldhoven
schreef op 1 augustus 2023
Beste Leon,
Als echte Veldhovenaar weet ik als geen ander wat u bedoelt met 'daar wordt niet over gesproken'. Ook mijn vader heeft het land vanaf 1947 tm 1950 moeten dienen in Indie. Ook hij heeft tot zijn dood in 1989 bijna wekelijks nog nachtmerries gehad. Ook wij kregen niets te horen over die tijd. Voor ons als nabestaanden blijft het ook moeilijk om hier mee om te gaan. Met interesse ga ik je volgen. Met vriendelijke groet, Ruud
Jamy Matitahatiwen-Lisapalij
uit
Moordrecht
schreef op 24 juli 2023
Beste heer Leon,
Wij kennen elkaar niet.
Het heeft zo moeten zijn dat ik uw prachtig gedicht , opgedragen aan Noes Solisa op FB bent tegengekomen.
Toeval bestaat niet in mijn beleving.
Dank voor uw levensverhaal en jazeker ihb de opening ervan.
Diep respect en ik ben er stil van.
Heel indrukwekkend.
Wat heeft uw vader geleden na de oorlog
Mooi om te lezen hoeveel gedichten reeds uit 'uw pen zijn voortgevloeid'. Deze zijn goed voor uw genezingsproces.
Ik ga zeker een boek bestellen.
Veel succes met nog meer gedichten.
Het gaat u goed en blijf samen gezond.
De Here zegent u overvloedig.
Salam baik.
Jamy.Matitahatiwen-Lisapalij
Lenie Geven
uit
Ysselsteyn
schreef op 19 juli 2023
Beste Leon ,mooi dat je er een levenswerk van maakt. Ik was deze week in het Toon Kortooms park en daar las ik: 'Uit vrees van dorens moet je de bloem niet vermijden'. Veel succes gr Lenie
Philomeen
uit
Knegsel
schreef op 7 juli 2023
Dankjewel voor het delen lieve Leon, een dappere en goede daad.
Je schrijft er ook prachtige gedichten over, en wat fijn dat het helpt voor de verwerking.
Heling is belangrijk en nodig voor elk mens, fijn dat je steeds meer heel wordt, zo mooi wanneer dat gebeurt.
Paul Simons
uit
Best
schreef op 7 juli 2023
Beste Léon,
We kennen elkaar al vanaf de lagere school en je woonde letterlijk om de hoek. Onze beide vaders kenden elkaar ook. Zij deelden in “stilte” hun traumatische Indische periode waar zij letterlijk over zwegen. Zij werden in de jaren ‘80 zelfs door prof De Jong veroordeeld tot oorlogsmisdadigers. Verguisd door de media wat veel trauma’s deed herleven. Ook in mijn jeugd werd dit gevoeld binnen ons gezin.
Bij de latere reünies van onze lagere school deelden we onze wederzijdse ervaringen. Ik moet hierbij opmerken dat jij een levenswerk hebt gemaakt van jouw vaders levensloop. Je weet dat op een bijzonder treffende wijze keer op keer in jouw gedichten te verwoorden, de woordkeuze waarmee je een sfeer weet te creëren is uniek. Daarnaast heb je je verdiept in de Indische kwesties en de politieke discussies waarin je duidelijk stellingname neemt en regelmatig aan de kaak stelt waarbij je zelfs overheidsdienaren mee benaderd. Voor velen en met name de Indische gemeenschap stel je je op deze wijze kwetsbaar op. Jouw medeleven van het onrecht dat velen is aangedaan draag je mee in jouw gedichten. Vele gesprekken hebben wij regelmatig en telkenmale verbaas je mij weer over je grote passie en kennis van de geschiedenis van de Gordel van Smaragd! Je vriend Paul.
Pieter van Houten
uit
Helmond
schreef op 6 juli 2023
Ha Léon!
Proficiat met deze mooie website. Het ziet er allemaal prima uit.
Natuurlijk staat je openingsverhaal centraal. Indrukwekkend! Je had me dit al verteld toen we onlangs hier in Helmond op een terrasje een lekker biertje hebben gedronken, maar toch heb ik het nog een paar keer nagelezen.
We kennen elkaar van de middelbare school vroeger en zijn elkaar zowat 45 jaar uit het oog verloren.
Bij jou verhaal weet ik zeker dat je toen moeilijke periodes hebt gehad; jij mocht niks zeggen en hadden wij toen als klasgenoten maar geweten…. toch?
Als ik je nu weer zie na al die tijd, zie ik iemand die veel positieve energie heeft en niet bij de pakken is gaan neerzitten maar altijd heeft doorgevochten en een eigen manier hebt gevonden om te dealen met dingen uit het verleden. Chapeau!
Fijn dat we elkaar weer hebben ontmoet en we gaan vaker een lekker biertje drinken samen. Wie weet kunnen we ook nog ooit iets doen met onze andere gedeelde passie: muziek.
Groet, Pieter
Peter Flohr
uit
Loon op Zand
schreef op 5 juli 2023
Wat een indrukwekkend openingsverhaal Leon. Een verhaal die aangeeft wat vele anderen in die situatie ook hebben ervaren: een stille zwijgzame vader met pijnlijke herinneringen die hem blokkeren in het uiten ervan. Pijn en trauma die ook overgedragen wordt aan de nazaten zoals ik.
Je website ziet er keurig uit. Gefeliciteerd hiermee. Ik zal deze zeker volgen.
Hartelijke groet,
Peter
Diana van de Rijt-Goudsmit
schreef op 4 juli 2023
Dag Leon, wat bijzonder dat je dit hebt gedaan. Het ziet er heel goed uit. Recht uit je hart. Mijn vader weigerde ook altijd iets te vertellen over zijn jongere jaren en de jaren van de oorlog. Als Ex-Jood (zijn vader was katholiek geworden uiteindelijk) heeft hij veel verdriet gehad over zijn verloren familieleden, die volgens het Joodse geloof, totaal geen contact meer met zijn geboortegezin mocht hebben. En sterker nog, ikzelf heb er altijd ook "last" van gehad. Groet, Diana
Henri Coppens
uit
Veldhoven
schreef op 4 juli 2023
Hoi Leon, Website ziet er keurig uit. Veel succes hiermee !!
Kees de Winter
uit
Rijnsburg
schreef op 4 juli 2023
Beste Leon,
Wat een verhaal op de eerste pagina van je website. Zoals ooit een bekende Rijnsburger zei zonder strijd geen overwinning deze uitspraak komt ook jou toe je bent een echter volhouder om je doel te bereiken.
Groet Kees.
Hans Smetsers
uit
Veldhoven
schreef op 3 juli 2023
Proficiat met je website. Wat een treffende, persoonlijke startpagina! Ik wens je nog veel schrijfplezier.
Elbertus Wilhelmus van Willigenburg
schreef op 3 juli 2023
Léon ik leerde jou kennen via fb waarbij je je gedichten schreef, direct was het raakvlak Nederlands-Indië dat het mij trof. Geweldig om vele gedichten te zien te verschijnen en zeker elk gedicht was er een met een boodschap fel en to the point.
Eindelijk ook iemand die schreef en vertelde over ons Indië zo als ik heb geleerd.
De eerste keer dat ik jou ontmoette was in Den Haag bij het Sophia museum waar jij vertelde over je gedichten en over Indië, maar ook kon jij je gedichten uitdragen aan het publiek. Ik hoop nog lange tijd met jou de geschiedenis van Indië mogen te vertellen we mogen ons Indië nooit vergeten.
Carel Banse
uit
Etten-Leur
schreef op 3 juli 2023
Beste Leon, van harte gelukgewenst met je nieuwe website! Ik hoop dat jij er veel nut van zult ondervinden en dat je – hopelijk vele – bezoekers er plezier aan beleven. Ik vond het fijn en inspirerend om met je samen te werken; dat we dat nog lang mogen continueren!