OVER LEON

Mijn missie

Kwaliteit van leren, werken en leven is gebaseerd op de menselijke ontmoeting. Ik weet dit te realiseren door te sturen in groei en ontwikkeling (organisatie-, leiderschaps- en medewerkersontwikkeling).

Ik ben een HR Professional – Strategic HR Business Partner & HR Change Agent – met veelzijdige ervaring in een grote diversiteit aan (internationale) organisaties en bedrijven. Binnen deze organisaties was immer sprake van organisatieontwikkeling, reorganisatie, fusie of overname.

Door mijn ervaring in zowel HR lijn- als staffuncties heb ik, de nodige kennis en ervaring opgedaan in HRM resp. deze weten te verbinden met ICT. Hierdoor ben ik in staat om snel en creatief in te spelen op vragen, behoeften en verwachtingen van de klant, en deze om te zetten naar impactvolle ‘oplossingen’. Inspirerend en met oog voor resultaat en kwaliteit.

Als HR Professional/HR Transitiemanager help ik organisaties, teams en individuen om zelf te sturen in hun eigen ontwikkeling (organisatie-, leiderschaps- en medewerkersontwikkeling) en weet ik hen daardoor in hun kracht te zetten. Het is vanuit performance coaching dat ik managers en medewerkers help om op die manier hun prestaties duurzaam te verbeteren en resultaten te boeken.

Bij voorkeur werk ik in een organisatie waar een gedeelde missie en visie het uitgangspunt zijn en waar HR als vanzelfsprekend onderdeel van uitmaakt. Met een sterk leiderschap dat mensen belangrijk kapitaal laat zijn door transparantie en medezeggenschap. Dichtbij de klant. Dichtbij het product. Dichtbij mijzelf.

Expertise: begeleiding van organisatie- ontwikkeling-verandering-reorganisatie- fusie; professionalisering
van HR, leiding geven aan HR, Strategische HR organisatie en -beleidsontwikkeling, HR procesoptimalisatie, ontwikkelen van HR- instrumenten, implementatie van Payroll- en HR systemen, projectmanagement, factbased werken, Human Potential Growth Development, wendbare organisaties.

Bruggenbouwer, verbindingsman, visionair, pragmatisch en ondernemend, performance coach, sturend in groei & ontwikkeling, resultaatgericht.

Als auteur bracht Leon Algra op het gebied van HRM twee boeken uit:

 

“Een werkmaat voor maatwerk. Een praktijkhandboek over stress, arbeidsverzuim en burn-out”;

 

“Ondernemer in kwaliteit. Samen de overheidsorganisatie van morgen creëren”.

 

Als Ierse Folkzanger heeft hij “Songs for Ireland” in eigen beheer uitgebracht.

 

Als dichter publiceerde hij diverse dichtbundels:

 

“CO-RO-NA-VIR-US”, corona voor ons” – Boekscout 2020;

“Melati Putih, over leven” – Gigaboek 2020;

“CO-RO-NA-VIR-US, in herinnering” – Gigaboek 2021;

“Veldhoven, 100 jaar” – Gigaboek 2021;

“De Keerzijde” – Boekscout 2022.

 

Op stapel staan voor 2023:

“Gordel van Smaragd”, een Dichtbundel 

“Vergeten verbinding. De Tweede Wereldoorlog in Zuid-Oost Azië”